Kovács Bálint idén megnyerné az IDM Suzuki Cup sorozatát

Kovács Bálint idén megnyerné az IDM Suzuki Cup sorozatát

375
0
SHARE

A H-Moto Team ifjú tehetsége a hétvégén kezdi meg németországi szereplését, ahol ezúttal a Supersport 300-ban induló Kakuszi Ádám is ott lesz

 A H-Moto Team két ifjú tehetsége a németországi Lausitzringen kezdi meg a szereplését az IDM idei bajnoki szezonjában. Kovács Bálint ismét a Suzuki Cup sorozatában áll rajthoz, és a tavalyi összetett harmadik helye után 2019-ben nem lehet más a célja, mint a bajnoki cím. Csapattársa, a 16 éves Kakuszi Ádám ugyanebben a bajnokságban a Supersport 300 kategóriában áll rajthoz.

Eljött a várva várt pillanat, és ezen a hétvégén Lausitzringen kezdetét veszi az IDM bajnoki sorozat, amelyben ezúttal már két versenyzővel lesz ott a rajtrácson a H-Moto Team. Kovács Bálint tavaly meglehetősen furcsa körülmények után lett harmadik a Suzuki Cup összetett pontversenyében, ám a fiatal motoros 2019-ben már a második teljes szezonját fogja teljesíteni az erős nemzetközi mezőnyben. A 17 éves motorosnak nem más célja, mint az, hogy az ezresek között elért tavalyi magyar bajnoki címe után idén a Suzuki Cup összetett első helyét szerezze meg.

Számára ugyan nem ismeretlen a lausitzringi pálya, ám tavaly az idény legrosszabb versenyhétvégéjét hagyta ezen a helyszínen maga mögött, így most lehetősége nyílik arra, hogy kiküszöbölje a 2018-ban rajta esett csorbát.

„Már nagyon vártam, hogy elkezdődjön az IDM idei versenysorozata, és visszatérhessek Németországba, ahol a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét a Suzuki Cup-ban indulok. Sajnos az itthoni idénykezdetem nem sikerült úgy, ahogy azt elterveztem, de tanultam az itthon elkövetett hibákból. A pályát ismerem, és annak ellenére szeretem is, hogy tavaly pont nélkül zártam Lausitzringen. Fizikálisan és mentálisan is felkészültem a szezonnyitóra, ahol azonnal szeretném egy jó eredménnyel megalapozni az idei esztendőt. Rajtam nem múlik majd semmi, az első pillanattól kezdve a maximumot nyújtom” – mondta Kovács Bálint.

 

Ezúttal nem lesz egyedül az IDM mezőnyében, ugyanis csapattársa, a hungaroringi magyar bajnoki futamon egy második hellyel indító Kakuszi Ádám szintén rajthoz áll Lausitzringen, igaz, ő a Supersport 300 kategóriában. A 16 éves motoros még mindig csak ismerkedik a Kawasakijával, ám ettől függetlenül nem szeretne pont nélkül hazatérni a szezonnyitóról.

 „Eddig még nem versenyeztem ezen a pályán, de Bálint sokat segített, hogy a legfontosabb dolgokkal tisztában legyek, így elmondható, hogy tetszik a vonalvezetése. Onboard felvételeket is sokat néztem a felkészülés alatt, illetve a hungaroringi verseny óta egy teszten részt is vehettem. Szeretnék minél jobb eredményt elérni, ami remélem pontokban is megmutatkozik majd, de a fő célom az, hogy folyamatosan javuljak a hétvége során, és ne kövessek el egyetlen hibát sem” – jelentette ki Kakuszi Ádám.

Fotó: Kőházy Tamás

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET