Spanyolországban készülnek a 2017-es szezon erőpróbáira a 220 Volt H-Moto Team új...

Spanyolországban készülnek a 2017-es szezon erőpróbáira a 220 Volt H-Moto Team új és régi versenyzői

652
0
SHARE

hmotoujKelemen Krisztián: „Történelmi pillanat ez a csapat életében”

 Egy sikerekkel teli évet zárt Magyarország legnagyobb gyorsaságimotoros csapata. A 220 Volt H-Moto Team azonban nem ül a babérjain, hanem már most a jövő évi feladatokra koncentrál. Régi és új versenyzőivel Spanyolországban edzőtáborozik a csapat, ahol a motorozás mellett a fizikai felkészítésre helyezik a fő hangsúlyt.

2016-h-moto_team1-foto_molnar_adamÚgy tűnik, a 220 Volt H-Moto Team nagyon komolyan gondolja azt, hogy nemcsak a legnagyobb, hanem a legeredményesebb hazai gyorsaságimotoros csapattá váljon. Ennek érdekében a magyar motorsport történetében először egy spanyolországi edzőtábort szerveztek december 3. és 13. között, hogy versenyzőik minél jobb körülmények között készülhessenek a 2017-es feladatokra. A régi – Györfi Alen, Kis Viktória, Bódis Ricsi, Kovács Bálint, Kakuszi Ádám és Vincze Hanna – és az új versenyzők – Kovács Zoli, Misko Bem, Kecskés Bence és Tomi – Andalúzia egyik legszebb városában, Almeriában nagy és kispályán motorozhatnak, valamint festői környezetben folytathatják a fizikai felkészülésüket. A csapatban természetesen szerelők is helyet kaptak, így a technikai háttér is adott lesz a jó és eredményes munkához.

– Úgy vélem, ismételten történelmi pillanathoz érkeztünk, hisz tudtommal még nem volt példa arra, hogy magyar gyorsaságimotoros csapat téli edzőtábort tartson Spanyolországban! Mi nyitjuk a sort, hisz beláttam, hogy versenyzőinknek elengedhetetlenül szüksége van a téli hónapok alatt is a motorozásra. Itthon teremben tudnak körözni és a flat trakc-kel is ismerkedhetnek. Viszont senki nem vitathatja, mennyit számít a felkészülésben az, hogy decemberben ennyi napot motoron ülnek a versenyzőim.

2016-kovacs_zoltan-kecskes_bence-vincze_hanna-foto_molnar_adamTermészetesen nem csak motoros edzések lesznek Almeriában, hisz a programban erősítés, futás és képességfejlesztő, valamint mentális gyakorlatok és szituációs feladatok is lesznek, illetve a még iskoláskorúak számára tanulóórákat is szervezünk. Azon leszünk, hogy a kint töltött minden percben jobbak, többek és ügyesebbek legyenek a versenyzőink. Kidolgoztuk azt a szisztémát, amellyel kezelni tudjuk a már most rengeteg jelentkezőt, és aminek segítségével a környező országokból is tudunk fogadni az akadémiánkra növendékeket. Ezek a lépések is sok más hasonlóhoz képest úttörőnek számítanak hazánkban és nem csak a motorsportban. Véleményem szerint még rengeteg munka van előttünk, de biztos vagyok benne, hogy jó úton járunk, és csak idő kell, hogy a csapattagok munkája beérjen. És akkor talán nem is lesz olyan messze az az idő, amikor a hazai motorsport ismét világbajnokot ünnepelhet – jelentette ki Kelemen Krisztián.

2016-kis_viktoria-foto_molnar_adamA 220 Volt H-Moto Team tulajdonosa elmondta, a mostani felkészülési időszakban még egy edzőtáborra sort kerítenek, ami január végén szintén Spanyolországban lesz. Az sem titok, hogy ha beválnak a „spanyol hetek”, akkor a 2017-es szezon végén már más csapatokhoz tartozó fiatalok is csatlakozhatnak hozzájuk. Persze, már most is van egy külsősük, a Korda Racing pilótája, Gyutai Adrián révén, aki a mostani és a január végi edzőtáborba is a csapattal tart majd.

2016-vincze_hanna-foto_hafra_zsolt– Adrián menedzsmentjével nagyon jó a kapcsolatunk, ennek köszönhetően az idei évben is segítettük a pályafutását, így vele már most kivételt tettünk, és részt vehet mindkét edzőtáborunkban. Az ifjú tehetségeink így tőle is elleshetnek sok hasznos dolgot az együtt töltött napok alatt, akárcsak Alentől, Ricsitől vagy éppen Wiccától – jelentette ki a csapatvezető.

2016-kecskes_bence-foto_molnar_adam 2016-kakuszi_adam-foto_molnar_adam 2016-gyorfi_alen-foto_molnar_adam 2016-bodis_ricsi-kovacs_balint-foto_molnar_adam 2016-kecskes_bence-foto_hafra_zsoltFotó: Molnár Ádám, Háfra Zsolt

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET