Új X-MAX 300 a Yamahától

Új X-MAX 300 a Yamahától

611
0
SHARE

Yamaha sportrobogók. Csak a MAX, és semmi más

Yamaha sportrobogók. Csak a MAX, és semmi más

A MAX modellek dinamikus – 125 ccm-től 530 ccm-ig terjedő – termékcsaládjából kerül ki a Yamaha európai robogóeladásainak több mint fele. Ez nagy szerepet játszott abban, hogy a vállalat megtarthatta pozícióját a prémium modellek vezető gyártójaként a robogók piacán.
Amióta az eredeti TMAX elindította a maxi robogó mozgalmat, a Yamaha meghatározó erőt képvisel a sportrobogó szegmensben. Ez a népszerű és trendindító robogó rendkívül nagy hatást gyakorolt a robogótervezésre és -technológiára az utóbbi 15 évben, és a MAX termékcsalád kiemelt modellje lett.
A TMAX dinamikus génjei nagy szerepet játszottak az új X-MAX 300 megjelenésének, karakterének és teljesítményének kialakítása során. Ez a nagyobb felszereltséggel és sportosabb dizájnnal ellátott, új prémium modell a kiemelkedően sikeres X-MAX 250 modelltől veszi át a stafétát, amelyből 11 éves története során több mint 130 000 darabot értékesítettek.

Vágyj arra, amire szükséged van
Az új X-MAX 300 készen áll arra, hogy még vonzóbbá és izgalmasabbá tegye a sportrobogókat a szélesebb közönség számára is. Az új modell újgenerációs, 300 ccm-es motorblokkját a legújabb Yamaha Blue Core technológiával látták el, amely lehetővé teszi, hogy gazdaságosabb üzemanyag-felhasználás és csökkentett károsanyag-kibocsátás mellett nyújtson nagyobb teljesítményt.
Kifinomult új vázkialakítása motorszintű, sportos kezelhetőséget biztosít – a jellegzetes, TMAX ihlette megjelenés, a LED ikerfényszórók és a középső reflektoros fényszóró pedig a valaha épített legdinamikusabb megjelenésű robogóink egyikévé teszi ezt a modellt.
De arról sem feledkeztünk meg, hogy nemcsak izgalomra, hanem praktikusságra is vágysz. Az X-MAX 300 megnövelt – 2 zárt bukósisak és további tárgyak tárolására alkalmas – csomagtartója, 12 V-os adaptere és új, kulcs nélküli rendszere révén készen áll a hétköznapokra is.

Új, nagy teljesítményű és hatékony 300 ccm-es Blue Core motorblokk
Az X-MAX új, 300 ccm-es motorblokkját a Yamaha újgenerációs Blue Core technológiájának felhasználásával tervezték, amelynek elsődleges célja, hogy kevesebb üzemanyag felhasználásával érjen el nagyobb teljesítményt. A Yamaha mérnökei az új négyütemű motorblokk működésének minden részletét elemezték, így sikeresen csökkentették az energiaveszteséget, növelték az üzemanyag-felhasználás hatékonyságát, és magasabb szintű teljesítményt értek el.
Ennek érdekében az új, 300 ccm-es, négyütemű, folyadékhűtéses, SOHC, 4-szelepes X-MAX motorblokkban egy sor Blue Core ihlette teljesítménynövelő technológia található, mint például az optimalizált szelepforma és -időzítés, illetve a magas kompresszióarányt biztosító kompakt, félgömb alakú égéstér.
Az eltolt hengerkialakítás csökkenti a mechanikus veszteségeket, a hatékonyabb hűtés érdekében pedig DiASil hengert használtunk olajfúvókás dugattyúhűtéssel Ezen kívül egy speciális kialakítású, légbeömléses hűtőventilátor is helyet kapott, amely egyenletesebb motorműködést biztosít.
Az új, 300 ccm-es motorblokk megfelel az EU4 előírásoknak, jobban gyorsul és magasabb végsebességre képes, mint a korábbi, 250 ccm-es kialakítás, emellett alacsonyabb az üzemanyag-felhasználása, és egyenletesebb, kifinomultabb vezetési élményt biztosít.

Optimalizált üzemanyag-befecskendezési beállítások
Új üzemanyag-befecskendező rendszer került az X-MAX 300 modellbe, amely kategóriaelső gyorsulást biztosít gazdaságos üzemanyag-felhasználás és környezetbarát teljesítmény mellett.
A 12 lyukú befecskendező helyzetét és szögét optimalizálták, hogy atomizált üzemanyag-részecskéket fecskendezzen a szelepfej vége felé, az égéstér és a beömlő alakját pedig úgy tervezték, hogy jó forgást biztosítson a gyors és hatékony égés érdekében, amely magasabb nyomatékot tesz lehetővé az alacsonytól a közepesig terjedő fordulatszám tartományban. A 3D befecskendezési térkép pontosan vezérli az üzemanyag mennyiségét és időzíti a gyújtást, így jó gyorsulást, kiváló kezelhetőséget és hatékony üzemanyag-felhasználást garantál.

Dinamikus MAX kialakítás
Kétségtelen, hogy az ikonikus TMAX minden idők legmeghatározóbb trendindító robogója – és talán a legjelentősebb nagyteljesítményű kétkerekű, amit a Yamaha valaha is alkotott.
A MAX termékcsalád ikonikus modellje ihlette az új X-MAX 300 kialakítását is, így akárhonnan is nézi az ember, egyértelműen látszanak rajta a dinamikus MAX-termékcsalád génjei.
Az X-MAX 300 vadonatúj arculatának részei a döntött, LED ikerfényszórók és az új, középső fényszóró, amely erős és célratörő megjelenést kölcsönöz a sportrobogónak, és kiemeli a TMAX modellhez fűződő közeli rokonságát. A középső csatorna mindkét oldalán futó jellegzetes, MAX-családra jellemző bumeráng alak erős vizuális kapcsolatot teremt az első és a hátsó kerekek között – a hátsó karosszéria és a hátsó lámpák élesen felfelé ívelő vonalai pedig kiemelik a tiszta TMAX-gének hatását.
Az új műszerek kialakítását is a TMAX ihlette, és a stílusos, kerek, analóg sebességmérő és fordulatszámmérő egy sportautó stílusú műszerfalban foglalnak helyet – a csúcstechnológiás középső többfunkciós kijelző pedig kihangsúlyozza a sportosan új 300-as modell prémium érzetét és felszereltségét.
A minőségi alkatrészekkel és gyönyörű festésű részletekkel ellátott, kiváló felszereltségű műszerfal egyértelművé teszi, hogy az X-MAX 300 a dizájn, a minőség és a tulajdonosi büszkeség tekintetében saját kategóriát teremtett.

Vadonatúj váz és motorkerékpár jellegű első villa
A TMAX volt az első olyan nagyteljesítményű maxi robogó, amely motorkerékpár stílusú első villákkal rendelkezett. Az új, 2017-es X-MAX 300 ugyanezt a kialakítást követi. Az új vázat kettős villahíddal, teleszkópos villákkal és kettős hátsó lengéscsillapítókkal látták el, amelyek sportos, motor jellegű kezelhetőséget, javított útfelület-visszajelzést és nagy sebességnél is kiváló stabilitást biztosítanak.

Kipörgésgátló rendszer (TCS)
Az alapfelszereltség részét képező kipörgésgátló rendszer (TCS) is mutatja ennek az új sportrobogónak a magas felszereltségét. Az elektronikus rendszer érzékelői ideiglenesen csökkentik a hátsó kerék meghajtását, amikor elégtelen tapadást érzékelnek, ami magabiztosságot nyújt a vezetőnek nedves vagy csúszós útviszonyok esetén is.

„Smart Key” kulcs nélküli indítás
Az új, prémium felszereltségű X-MAX 300 megalkotása során a legújabb technológiákat használtuk fel, többek között a Smart Key kulcs nélküli indítást is. Ez nem csak azt jelenti, hogy többé nem kell arra vesztegetned az időt, hogy megtaláld, melyik zsebedbe is raktad a kulcsodat, de ez a praktikus új rendszer arra is rámutat, hogy a Yamaha legújabb sportrobogója hogyan tör az élre a dizájn és a technológia terén egyaránt.

Teljes LED tripla fényszórók és új, LED hátsó lámpa
Az X-MAX 300 csúcstechnológiás megjelenését a termékcsalád vezető modellje, a TMAX génjei formálták, és a dinamikus, teljes LED ikerfényszórók olyan modern és kifinomult új arculatot kölcsönöznek ennek a sportrobogónak, ami felkelti a figyelmet, bármerre is jársz. A két fényszóró tompított funkciónál kapcsol fel, a reflektor bekapcsolásakor pedig a harmadik, középső fényszóró is felkapcsol, és egyedi megjelenést kölcsönöz az X-MAX 300 modellnek.
A teljes LED fényszórók és a LED helyzetjelzők számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, többek között nagyszerűen csökkentik az elektromos fogyasztást – emellett pedig stílusos és modern megjelenést biztosítanak, amely kihangsúlyozza az X-MAX 300 prémium minőségét és csúcstechnológiáját.
Az ívelt hátsó lámpában is LED-izzók, illetve egy új LED helyzetjelző lámpa is található, így az X-MAX 300 éjjel-nappal jól látható a többi vezető számára.

Csomagtartó 2 zárt bukósisak – vagy egy laptop és egyéb tárgyak számára
Az X-MAX 300 motorosai biztosak lehetnek benne, hogy ezt a prémium sportrobogót úgy terveztük, hogy a lehető legmagasabb szintű mindennapi praktikumot nyújtsa. Az új kettős ülés alatt a kategória egyik legnagyobb tárolórekesze található, amelyben 2 zárt bukósisak és egyéb tárgyak is elférnek. Extra széles méreteinek köszönhetően egy laptop is belefér, így ideális a hétköznapi munkába járáshoz, ugyanakkor izgalmas jármű a hétvégi szórakozáshoz is.

Többfunkciós műszerek kapcsolós vezérléssel és 12 V-os kimenettel
Az új műszerfalon analóg sebességmérő és fordulatszámmérő található, amelyek átlátható és könnyen értelmezhető információkkal szolgálnak, a középső, többfunkciós LCD-kijelző pedig nagyobb, mint az előző modellé – így minden információ jól látható.
A könnyebb kezelés érdekében egy vezérlőkapcsoló található a kormánykaron, amely lehetővé teszi, hogy vezetés közben váltogass a különböző funkciók között, anélkül, hogy levennéd a kezed a kormányról. Eszközeid töltését és működtetését pedig az X-MAX 300 praktikus 12 V-os kimenete szolgálja a bal oldali tárolódobozban.

Nagyméretű kerekek, sportos kezelhetőség
Az X-MAX 300 új vázát úgy fejlesztették ki, hogy könnyű és mozgékony legyen, és sportosabb vezetési élményt biztosítson. A választott kerék- és abroncsméretek nagy hatással vannak minden robogó irányíthatóságára. Annak érdekében, hogy az új X-MAX 300 dinamikus sportteljesítményt nyújtson, és mégis könnyen kezelhető legyen, 15 colos első és 14 colos hátsó kerékkel látták el.  A fékerőt egy 267 mm-es első és egy 240 mm-es hátsó féktárcsa szolgáltatja, az ABS pedig az alapfelszereltség része.

Az X-MAX 300 főbb jellemzői
Új, nagy teljesítményű és hatékony 300 ccm-es Blue Core motorblokk
Új, TMAX ihlette váz és sportos üléspozíció
Prémium minőségű, luxus fényezés
A MAX termékcsalád dinamikus génjei
Motorkerékpár stílusú dupla villahidas első villák
Kipörgésgátló rendszer (TCS)
„Smart Key” kulcs nélküli indítás
15 colos első és 14 colos hátsó kerék a stabilitásért
LED ikerfényszórók egy harmadik, LED reflektoros fényszóróval
LED elülső helyzetjelző lámpák
LED hátsó lámpa helyzetjelzővel
Ikonikus, MAX-családra jellemző bumeráng alakú karosszériakialakítás
Nagyméretű ülés alatti tárolórekesz két zárt bukósisak és egyéb tárgyak tárolására
Többfunkciós LCD-műszerek kormánykarra rögzített vezérlővel
12 V-os kimenet a mobileszközök működtetéséhez és töltéséhez

Eredeti tartozékok sora
A Yamaha eredeti tartozékok széles választékát kínálja a 2017-es X-MAX 300 modellhez, így a tulajdonosok személyre szabhatják azt. A teljes tartozékválaszték az X-MAX 300 Yamaha kereskedői szalonokba való megérkezésekor válik elérhetővé. Az új modell bemutatását követően az ügyfelek a My Garage alkalmazás segítségével tableten vagy mobiltelefonon felépíthetik és megnézhetik végleges, virtuális X-MAX 300 motorjukat.

Színek
Lunar Grey
Milky White
Quasar Bronze

Elérhetőség
2017. március

Az új X-MAX 300.  Vágyj arra, amire szükséged van.

Galéria képek:

 

 

2017 X-MAX 300 Product Video (YouTube): https://www.youtube.com/watch?v=iWulPEhFdJA

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET