Több helyszínen támadnak a 220 Volt H-Moto Team reménységei

Több helyszínen támadnak a 220 Volt H-Moto Team reménységei

511
0
SHARE

Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az ADAC Junior Cup-ban, míg Kecskés Bence a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokságban kezdi meg idei szereplését

A 220 Volt H-Moto Team fiatalabb korosztálya a hétvégén megkezdi szereplését a különböző nemzetközi bajnokságokban. Amíg Kakuszi Ádám és Somosi Alexander az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban áll rajthoz Assenben a Superbike-vb betétfutamaként, addig Kecskés Bence a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság első versenyén, Varanóban kezdi meg idei szereplését. Természetesen a többi ifjú tehetség sem ül a babérjain: Szilárd Zalán a május 1-i Nagy Futamon képviseli a csapatot, míg a többiek – Kovács Zoltán, Szilágyi Krisztián és Milán, Varga Tibi és a szlovák Misko Bém Nagyszombaton vesznek részt egy meghívásos versenyen.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei a hosszú hétvégén megkezdik idei szereplésüket Európa különböző pályáin. A MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokság különböző kategóriájában induló fiatalok számára egy meghívásos versenyt rendeznek Nagyszombaton, ahol Kovács Zoltán, Szilágyi Krisztián és Milán, Varga Tibi és a szlovák Misko Bém pattan motorra. A május 1-én rendezendő Nagy Futamról sem hiányozhat a 220 Volt H-Moto Team, ugyanis a belváros utcáin Szilárd Zalán képviseli majd a csapatot.

Az idei ADAC KTM Cup sorozatban Kakuszi Ádám és Somosi Alexander képviseli a magyar motorsportot. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnye ezen a hétvégén kezdi meg a szezont, mégpedig a Superbike-világbajnokság betétfutamaként Assenben. Nem lesz könnyű a két fiatal helyzete, hiszen egyikük sem motorozott még a legendás aszfaltcsíkon, ráadásul túl sok lehetőségük nem lesz az ismerkedésre, hiszen mindössze két időmérőn és magán a futamon gurulhatnak a pályára. Ennek ellenére mindketten bizakodva várják az idénynyitó versenyt. Alexander a várható nehézségek ellenére bízik a jó szereplésben, és azt sem tartja kizártnak, hogy némi szerencsével a dobogóra is felállhat majd vasárnap.

Miután azonnal az időmérővel kezdünk Assenben, így már otthon, videókról próbáltam meg minél jobban megismerkedni az aszfaltcsíkkal. Természetesen a fizikális felkészülésre is rengeteg időt fordítottam. A misanói teszt után úgy érzem, készen állok a nagy feladatra. Megpróbálom már az első időmérőn felvenni a ritmust, hiszen titkon abban reménykedem, hogy a futamon sikerül a legjobbakkal küzdenem, és bízom abban, esélyem lesz a dobogóért harcolni” – jelentette ki Somosi Alexander.

Csapattársa, Kakuszi Ádám is nagyon várja már azt a pillanatot, amikor kigurulhat az asseni pályára. Úgy véli, mindent megtett a felkészülése során a jó szereplés érdekében.

Fotó: 220 Volt H-Moto Team

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET