Mester és a tanítványa: együtt a sikerekért

Mester és a tanítványa: együtt a sikerekért

396
0
SHARE

A hétvégén folytatódik Györfi Alen számára az Alpok-Adria sorozat, mégpedig egyik kedvenc pályáján, Poznanban, ahol tavaly a Supersport kategóriában kettős győzelmet tudott aratni.

Idén a Superstock 600-as kategóriában versenyez a H-Moto Team pilótája, és ezen a hétvégén szeretné feledtetni a meglehetősen felemásra sikeredett szezonnyitóját. A Slovakiaringen a technikai gondjai mellett még meg is büntették, így ennek tükrében nem tekinthető rossznak a 7. és a második helye, ám ha azt vesszük, hogy az utolsó métereken csúszott le a futamgyőzelemről a vasárnapi viadalon, már árnyaltabb képet kapunk. Ezúttal nem lesz alkatrészgondja Alennek, a pályát is jól ismeri, éppen ezért abban reménykedik, hogy sikerül megszereznie idei első győzelmét.

Ugyanakkor versenyzői pályafutása mellett már a jövővel is foglalkozik, hiszen elsősorban a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et, így a saját karrierje mellett több fiatal tehetség mentoraként is tevékenykedik. Ezen a hétvégén egyik legeredményesebb ifjú motorosa, a tavaly a junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli élete első nagypályás versenyén vesz részt Barcelonában, ahol a gyorsasági motoros Spanyol Nemzeti utánpótlás bajnokság (RFME) harmadik fordulóját rendezik.
Győrfi Alen motorversenyző: „Tavaly az IDM-ben versenyeztem, de edzésképpen elindultam itt Poznanban is a Supersport kategóriában. Mindkét futamot sikerült hihetetlen izgalmak után megnyernem, így kijelenthető, jó emlékekkel várom az idei megmérettetést is. Most más kategóriában és más körülmények között állok rajthoz, de szeretem és ismerem a pályát, így mindenképpen jobb eredményt szeretnék elérni, mint a szlovákiai idénynyitón. Úgy érzem, minden a beállításokon múlik, és ha ebben megtaláljuk az ideális állapotot, akkor biztos, hogy versenyképesek leszünk egész hétvégén.”

Kovács Zoli versenyző: „Már tegnap megérkeztem Barcelonába, életem első nagypályás versenyére. Túl vagyunk a pálya bejáráson, és Kispataki Viktor rengeteg jó tanáccsal látott el, mikor hogyan kell mennem a számomra teljesen ismeretlen aszfaltcsíkon. Holnap kezdődik a hivatalos program, ami egy fél órás szabadedzésből áll, míg szombaton két időmérő, vasárnap egy warm up és egy verseny vár rám. Még nem versenyeztem ilyen nagy pályán, de igyekszem kihozni magamból a maximumot!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET