Kovács Zoli: négyből négy

Kovács Zoli: négyből négy

438
0
SHARE


Szintén rajthoz állt a Forty Racing egyik legeredményesebb ifjú motorosa, a tavaly a junior Európa-bajnokságon összetettben második Kovács Zoli a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokság (RFME) következő fordulójában, és Navarrában is a pontszerzők között végzett.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Forty Racing ifjú tehetsége, Kovács Zoli idén igazolja, nem volt véletlen, hogy tavaly összetettben második lett a junior Európa-bajnokságon. A fiatal motoros idén a Spanyol Nemzeti Utánpótlás Bajnokságban versenyez – az eddigi három versenyhétvégén mindannyiszor a legjobb tízben végzett –, és a mostani Navarrában rendezett futamon pályafutása második nagypályás versenyét teljesítette, és nagyot küzdve a remek 12. pozícióban zárt, azaz, valamennyi futamon pontokat szerzett a majd 40 fős mezőnyben. Noha a Kispataki Viktor által edzett fiatal motoros el volt keseredve, azért pontosan látszik, jövőre akár a legjobbakkal is képes lesz felvenni a versenyt.

Kovács Zoli motorversenyző: „Ezúttal a navarrai nagypályás versenyen vettem részt, ami ismeretlen volt a számomra, és összesen két szabadedzés állt rendelkezésemre, hogy megismerjem és megtanuljam.  Folyamatosan gyorsultam önmagamhoz képest, de ez is kevés volt ezen a technikás aszfaltcsíkon, hogy a legjobbakkal felvegyem a versenyt, így ez a teljesítmény a tízedik helyre volt elég. Vasárnap a futamon a rajtom sajnos nem sikerült jól, ketten megelőztek. A verseny végéig egy ötfős bolyban csatáztam, ahol folyamatosan ment az előzgetés. Sajnos a verseny utolsó körében megérkeztek a Premoto4-es erősebb géposztály tagjai, és leköröztek minket, így nem tudtam visszavenni a tízedik helyemet és így tizenkettedikként intett le a kockás zászló. Csalódott vagyok, de két hét múlva folytatódik a bajnokság, ahol mindent megteszek azért, hogy ott legyek a TOP 10-ben.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET