Kazár Miklós: gyorsaság, defekt, látvány és élvezet

Kazár Miklós: gyorsaság, defekt, látvány és élvezet

534
0
SHARE

Immár szokás szerint Dallos Ferenc navigált a Mikulás Rallye-n a Pro Racers pilótája mellett

11. Eger Rallye a Pirelli Kupáért

Noha már véget ért a Pro Racers duója számára az idei bajnoki szezon, Kazár Miklós kőkeményen készült az immár hagyományosnak mondható év végi meghívásos versenyekre. Az elmúlt hétvégén került sor hazánk egyik legnépszerűbb futamára, a Mikulás Rallye-ra, amelyen a korábbi négyszeres abszolút bajnok a Veszprém környéki murvás pályákon újfent nem megszokott navigátorával, Ferencz Ramónnal, hanem Dallos Ferenccel a jobb egyben állt rajthoz, és végül a negyedik helyen végzett.

Úgy tűnik, a bajnokság lezárását követően sem csökkent a versenyláz a Pro Racers pilótájában, hiszen az egyik legnépszerűbb, a bajnoki versengésbe nem számító Mikulás Rallye-n – szokás szerint – ott volt a rajtnál. Igaz, megszokott partnere, Ferencz Ramón helyett – szintén már hagyományosan –Dallos Ferenc ült be az anyósülésre, hogy diktálja az itinert. Az alkalmi kettős nem is vallott volna szégyent – az első gyorsaságit meg is nyerték – de a balsors egy defekt formájában ismét közbeszólt. Noha ennek ellenére mindent megtettek Kazárék a minél jobb helyezésekért, végül igencsak látványos autózással a negyedik helyen zárták a Mikulás Rallye-t, ami a körülményeket figyelembe véve abszolút nem rossz teljesítmény. A Pro Racers pilótája pozitívan várja az évzáró Szilveszter Rallye-t, melyet 2015 után szeretne ismét megnyerni.

????????????????????????

„Nem titok, nagyon szeretünk murván versenyezni, így egy pillanatig sem volt kérdéses az indulásunk. Tudjuk, hogy ez egy buliverseny, amit imádnak a nézők, ám én úgy vagyok vele, ha már versenyen indulok, akkor ott a legjobban szeretnék teljesíteni. Ramón helyett ismét Feri diktálta nekem az itinert, és úgy kezdtük a versenyt, ahogy azt megálmodtam. Ám amíg az első kör végénél minimális volt a különbség, addig a második körben ismét beütött az idén szinte minden versenyünkön jelentkező krach. Kaptunk egy defektet, emiatt kicsit hátrébb csúsztunk, és meghatározta a további versenyünket, hogy a pótkerekünk nem volt tökéletes, nem tudtuk tartani a tempót a többiekkel. Ez van, és örömünkre szolgált, hogy ezek ellenére is sikerült abszolút negyediknek befejeznünk a versenyt. Nagyon jól éreztük magunkat, szerintem elég látványosan mentünk, a nézők is és mi is élveztük az egészet, és ez a lényeg az ilyen versenyeken” – jelentette ki Kazár Miklós.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET