Hat ország képviseletében, köztük több Dakart is megjárt tereprallye versenyző lesz ott...

Hat ország képviseletében, köztük több Dakart is megjárt tereprallye versenyző lesz ott a Nyirádi Motorsport Centrumban, valamint legalább negyvenen indulnak a rallycross zárófutamon a hétvégén

482
0
SHARE

Hagyományt teremtenének a szakágak az összefogással

 Történelmi viadalra kerül sor november 3-5. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: először dübörögnek a vörös katlan arénában együtt egy versenyhétvégén a tereprallye és a rallycross versenyzői. Igencsak remek mezőny vág majd neki a többnapos küzdelmeknek: hat ország képviselői lesznek ott a rajtnál, és az indulók közül többen már a Dakar poklát is megjárták már korábban. Ráadásul egy újabb szakág csatlakozott a Raid of the Champions versenyhez: a Quad – Short Track.

November első hétvégéjén, 3-a és 5-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprallye bajnokságban ki lesz 2017 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki szerzi meg a bajnoki címet a MAMS Buggy Open-en, ráadásul a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg. Ráadásul még egy szakág csatlakozott a Raid of the Champions versenyhez, és a Quad – Short Track bajnokság utolsó fordulóját is most Nyirádon rendezik meg, ami azt jelenti, hogy külön futamokban, 3-3 alkalommal rajtolhat el vasárnap a 10-12 quados és 8-10 UTV-s versenyző.

A hat ország – cseh, szlovák, román, lengyel, olasz és magyar – versenyzőit felvonultató tereprallye-s mezőnyben két olyan versenyző is ott lesz a rajtnál, aki már megjárta a Dakar poklát: az autósoknál a cseh Miroslav Zapletal, illetve a motorosoknál Horváth Laller Lajos. A tereprallye szakágvezetője, Varga Imre – aki első bajnoki címét szeretné megszerezni a TH kategóriában – nagyon örül annak, hogy a tereprallye versenynaptára egy ilyen legendás helyszínnel bővült.

„Már annak idején, 2015-ben, a HunGarian Baja idején is látszódott, hogy a Nyirádi Motorsport Centrum alkalmas lehet akár tereprallye versenyek rendezésére is. Nagyon örülök annak, hogy egy ilyen legendás helyszínnel bővült a versenynaptárunk, minden újítást pozitívan kell kezelni, és abban bízom, hogy nem egyszeri alkalomról lesz szó, hanem sikerül hagyományt teremteni ebből a versenyből. A főszervezőnek több jó elképzelése volt már eddig is a szakággal kapcsolatban, remélem, ez is működni fog. Számomra is különleges lesz a bajnokság zárófutama, hiszen még sosem szereztem bajnoki címet a TH kategóriában. Ezt a versenyt még végigcsináljuk a Nissannal, aztán felújítjuk majd a 2018-as szezonra” – árulta el Varga Imre, aki 20 pontos előnnyel érkezik a hétvégi Raid of the Champions szezonzáróra.

És ha mindez a sok izgalom még nem lenne elég, akkor a kilátogatók nagy örömére a tereprallye verseny mellett szombaton és vasárnap meghívásos és amatőr rallycross viadalt – a Racing Stars tehetségkutató versenysorozat utolsó futamát – is rendeznek, így a két szakág legjobbjait egyszerre láthatják az autó-, és motorsport szerelmesei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Mind a tereprallye, mind pedig a rallycross számára nagyon jó lehetőség ez a közös rendezvény, hiszen együtt mutathatják meg magukat a technikai sportok szerelmeseinek. Őszintén remélem, hogy egy kellemes hétvégét tudunk biztosítani a kilátogató rajongóknak, hiszen hosszú távon az ilyen versenyek nyújthatnak megoldást az autósport felmerülő problémáira. A Racing Stars sorozatnak ez a zárófutama, és ahogy a tereprallye esetében, nálunk is több bajnoki cím csak most dől majd el Nyirádon. Úgy tűnik, komoly mezőny gyűlik össze, így remek küzdelmeket láthatnak majd a nézők. Az amatőrök versengése mellett lehetőséget biztosítunk a licences, profi versenyzők számára, hogy előzetes egyeztetés és apró adminisztrációt követően az egymással vívott küzdelmek mellett a partnereiket, barátaikat, segítőiket vagy családtagjaikat is megautóztassák” – jelentette ki Répási Róbert, a Racing Stars sorozat főszervezője.Fotók: Galadriel Sportfotó (Szegedi Gabriella), Pro Racers

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET