Hasznos munkát végzett a spanyolországi edzőtáborban a Korda Racing versenyzője, aki január...

Hasznos munkát végzett a spanyolországi edzőtáborban a Korda Racing versenyzője, aki január végén visszatér Almeriába

561
0
SHARE

Gyutai Adrián: „Egyre jobb az összhang a Yamahámmal”

Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodva érkezett haza a spanyolországi edzőtáborból a 2017-ben a német nyílt nemzetközi bajnokságban, az IDM-ben versenyző Gyutai Adrián. A 26 éves paksi motoros egyrészt élesben kipróbálhatta a jövő évi Yamaha R6-osát, illetve felújított edzőmotorjával számtalan kört tett meg Almeirában. A Korda Racing pilótája nagyon elégedett az elvégzett munkával, és a hazai fizikai felkészülését megszakítva január végén újra Spanyolországban tesztelheti majd a Yamahát.

2016-gyutai-adrian-almeria-edzotabor4Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. Azonban mára biztossá vált, hogy folytatja a versenyzői karrierjét, mégpedig egy hároméves terv első ütemében jövőre a német nyílt nemzetközi bajnokság, az IDM Superstock 600-as kategóriájában, majd 2018-ban a Supersport világbajnokság európai futamain venne részt a paksi versenyző, míg 2019-ben már egy teljes szezont teljesítene a Supersport világbajnokságon.

2016-gyutai-adrian-almeria-edzotabor3Ennek megfelelően már a felkészülését is megkezdte az új szezonra, és a 220 Volt H-Moto Team segítségének köszönhetően tíz napon keresztül – december 3-a és 13-a között – spanyol pályákon, a lehető legideálisabb körülmények között motorozhatott. A Korda Racing 26 éves versenyzője Almeriában edzőtáborozott, ahol a fizikai edzések mellett jövő évi versenymotorjával is összeismerkedett. A Yamaha R6-ossal eltöltött első közös napok hasznosnak bizonyultak, míg felújított Kawasaki edzőmotorjával kispályán csiszolhatta a technikáját. Adrián most itthon folytatja a felkészülését, de január végén ismét a spanyolországi Almeriában róhatja majd a köröket.

„Fantasztikus élményekkel gazdagodtam, nagyon hasznos volt ez az edzőtábor. Pályafutásom során először sikerült ilyen korán elkezdenem a versenypályás felkészülést. A kispályás edzések alkalmával nagyon sok test-test elleni csatát is vívhattam, ami a szezonban igencsak hasznos lehet az ilyen helyzetekben. A nagypályás edzések három napja arra tökéletes volt, hogy megismerhettem az új Yamahámat, és javítani tudtam a stílusomon. Magam állítottam, szereltem a motort, mert szerettem volna minél alaposabban és részletesebben összebarátkozni vele. Egy biztos, már most meg van a jó összhang az R6-ossal, és jól érzem magam rajta. A motorom a január végi tesztig megkapja az új blokkot, majd utána az új futóművet, és a két spanyol edzőtábornak köszönhetően már februárban jól fogunk állni, és felkészülve érkezünk meg a március-áprilisi tesztidőszakba, ahol a finomhangolás lesz a cél” – mondta Gyutai Adrián, aki itthon sem tétlenkedik majd a téli napokon, hanem a kemény fizikai alapozás mellett ahányszor csak alkalma lesz rá, a szintén felújított krosszmotorjával száguld.

 

2016-gyutai-adrian-almeria-edzotabor5

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET