Györfi Alen: „Tesztnek tekintem a versenyt, de dobogóra állnék Poznanban!”

Györfi Alen: „Tesztnek tekintem a versenyt, de dobogóra állnék Poznanban!”

512
0
SHARE

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka az Alpok-Adria idénynyitóján is bizonyítani akar

 A német nemzeti bajnokság, az IDM szezonnyitóján remekül mutatkozott be a Supersport kategóriában Györfi Alen. A csapat korábbi Európa-bajnoka ugyanis dobogóra állhatott a Nürburgringen, így ragyogóan kezdte idei szereplését. Hasonló folytatásban bízik Alen, ugyanis a hétvégén tesztjelleggel rajthoz áll az Alpok-Adria sorozat 2017-es első versenyén, és ha már ott lesz Poznanban, akkor mindenképpen szeretne maradandót alkotni.

Györfi Alen a legjobb napjait idézte az IDM 2017-es idénynyitóján, ahol sikeresen debütált új kategóriájában, a Supersport 600-ban. Kellemes meglepetésre ugyanis a korábbi Európa-bajnok élete első Supersport futamán azonnal dobogóra állhatott – harmadik lett –, így minden esélye megvan arra, ha megőrzi remek formáját, akkor a hétvégi, Poznanban rendezendő Alpok-Adria szezonnyitón is hasonlóan szerepeljen. Persze azt tudni kell, hogy kizárólag azért áll rajthoz a lengyel versenyen, hogy kipróbáljon pár alkatrészt, illetve a Dunlop új abroncsait, ám teszt ide vagy oda, a 220 Volt H-Moto Team motorosa így sem szeretne a vert mezőnyben végezni.

„Nem titok, kizárólag tesztelés céljából indulok el a poznani versenyen, ugyanis a Nürburgringen előjött néhány apróság, amit mindenképpen szeretnénk a második IDM futamig orvosolni, illetve néhány új gumikeveréket is kipróbálok a hétvégén. Nagyon régen köröztem már a lengyel pályán, de természetesen nem ismeretlen a számomra. Egy biztos, a legjobb edzés a verseny, így bízom abban, hogy sikerül átmentenem a formámat, és a Supersport kategóriában újra képes leszek letenni a névjegyem ebben a kemény sorozatban. Noha most nem annyira fontos az eredmény, ám természetesen a legjobbak között szeretnék végezni, ugyanakkor az itt elvégzett munkát majd július elején, Zolderben kell kamatoztatni” – jelentette ki Györfi Alen.

Sajnos a csapatot ezen a hétvégén egyedül Alen képviseli majd a versenypályán, hiszen Kecskés Bence karjára gipsz került – az orvosok szerint minimum három hétig még rajta is lesz –, így a fiatal tehetség az első futamon elért bravúros negyedik helye után kénytelen kihagyni a CIV Olasz Utánpótlás Bajnokság Pre Mini GP kategóriájának hétvégi, második fordulóját.

Fotó: Molnár Ádám

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET