Györfi Alen tanítványa, Varga Tibi 2020-ban az NTC-ben versenyez

Györfi Alen tanítványa, Varga Tibi 2020-ban az NTC-ben versenyez

294
0
SHARE

Györfi Alen számára jól indul a 2020-as esztendő, ugyanis az általa alapított Forty Racing ifjú tehetsége, Varga Tibi hatalmas lehetőséget kapott, ugyanis az idei szezonban a Dorna által szervezett utánpótlás-sorozatban, a Northern Talent Cup-ban szerepelhet.

Mindig nagy megtiszteltetés és elismerés egy fiatal magyar gyorsasági motorversenyzőnek, ha a tehetségére felfigyelve meghívják a világ legjobb utánpótlás-sorozatai közül valamelyikbe, hogy teljesítsen egy idényt. A korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen által alapított Forty Racing 12 éves tehetsége, Varga Tibi most megkapta ezt az esélyt, és 2020-ban ott lesz a Northern Talent Cup (NTC) mezőnyében, melyben a legjobbnak tartott észak-, és közép-európai fiatal versenyzőknek adnak lehetőséget. A DORNA szervezésében 12 és 17 éves kor közöttiek állhatnak rajthoz a hét versenyhétvégéből álló bajnokságban, és valamennyi induló KTM RC4-R pre-moto3 versenymotorokkal száguld majd az aszfaltcsíkon. Tizenegy országból összesen 24 ifjú tehetséget választottak ki, és a tavaly Spanyolországban versenyző 12 éves Varga Tibi bekerült ebbe a rendkívül színvonalas sorozatba. A fiatalok számára külön inspiráló lehet, hogy több alkalommal a világ legjobbjai előtt mutathatják be a tudásukat, ugyanis egyszer a Superbike-világbajnokság, kétszer a Moto GP, míg háromszor az IDM betétfutamaként rendezik meg az aktuális versenyüket. A Forty Racing teljes stábja – Györfi Alen , Györffy Álmos és Bán Róbert – valamennyi versenyre elkíséri Tibit, ezzel is elősegítve a az eredményes szereplését.

Györfi Alen csapatfőnök: Nagyon örülök annak, hogy a csapatom tagja egy ilyen lehetőséget kapott, hiszen ha itt jó szerepel, az akár döntően befolyásolhatja a jövőbeni szereplését is. Igyekszünk minden támogatást megadni Tibi számára, hogy csak és kizárólag a motorozással kelljen foglalkoznia. Persze ahhoz, hogy felfigyeljenek rá, neki is száz százalékot kell majd minden hétvégén nyújtania. Ő lesz az egyik legifjabb versenyző, és csak akkor van esélye a jó szereplésre, pontok szerzésére, ha a fizikális és mentális felkészülése a lehető legjobban sikerül. Ehhez minden segítséget megkap a csapattól.”

A 2020-as Northern Talent Cup (NTC) versenynaptára

  1. április 04-05. Oshersleben hivatalos teszt
  2. április 17-19. Assen (Superbike-vb) 1. futam
  3. május 20-22. Red Bull Ring (IDM) 2. futam
  4. június 04-06. Oshersleben 3. futam
  5. június 19-21. Sachsenring (Moto GP) 4. futam
  6. augusztus 07-09. Brno (Moto GP) 5. futam
  7. szeptember 11-13. Lausitzring (IDM) 6. futam
  8. szeptember 25-27. Hockenheim (IDM) 7. futam

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET