Györfi Alen: pole, bukás és dobogó!

Györfi Alen: pole, bukás és dobogó!

630
0
SHARE

Az elmúlt hétvégén Györfi Alen számára folytatódott a 2018-as szezon, mégpedig hazai pályán, a Pannoniaringen. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa az idei Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában versenyez, és bármilyen hihetetlen, harmadszor is olyan fordulatos hétvégéje volt,, mint az ezt megelőző években még sosem. Úgy tűnik, ez az izgalmak szezonja lesz a kiskunhalasi motoros számára, aki azonban így is felállhatott a vasárnapi futam után a dobogóra, miután a második helyen intették le.

Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete szinte óráról órára változott, így utólag már majdnem csodaszámba ment az, hogy vasárnap végül felállhatott a dobogóra. Kezdődött azzal, hogy előbb leszakadt az ég, majd hatalmas szél fújt a Pannoniaringen, így mire elérkezett az időmérő ideje, még messze nem az ideális beállításokkal gurult pályára a Yamaha R6-os. Ehhez képest a korábbi Európa-bajnok megszerezte a pole pozíciót, és annak ellenére bízhatott a futamgyőzelemben, hogy nem úgy ment a motorja, ahogy ő szerette volna. Szenvedett is rendesen Alen a szombati futamon, fokozatosan esett vissza a mezőnyben, ráadásul a 8. körben bukott, így ezen a napon a sóderágy jelentette a verseny végét. Vasárnapra viszont helyre állt a világ rendje, és annak ellenére sikerült másodiknak célba érnie, hogy továbbra sem sikerült megtalálni a Yamaha ideális beállításait. A H-Moto Team versenyzője így is megőrizte összetettben a második helyét, azaz ha a technikai gondokon úrrá tudna lenni, bizony küzdhetne a bajnoki címért.

Győrfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hogy végre hazai pályán megmutathassam a mezőnynek, mit tudok. Mindig különleges érzés, amikor magyar közönség előtt motorozhatok, ennél már csak az lenne különlegesebb, ha végre lenne egy olyan hétvégém, amikor kizárólag a versenyzésre kell figyelnem. A szabadedzések szinte semmit sem számítottak a meglehetősen rossz és változékony időjárás miatt, így annak ellenére, hogy a pole pozíciót sikerült megszereznem, hogy a Yamaha beállításai messze voltak az ideálistól. Ennek ellenére mindent megpróbáltam, de nem volt meg a versenytempóm, és az erőlködésnek nyögés lett a vége, a sóderágyban végeztem az első futamon. Vasárnap már jobban alakultak a dolgaim, de hiába éreztem, hogy ezúttal versenyképes vagyok, a rajt után kivezettek a pályáról, és a tizedik helyről kezdhettem meg a felzárkózást. Ekkor lement a sisakrostély, beleadtam mindent, és állítom, ha van még egy kör, bizony meg lett volna a futamgyőzelem is. Ez a teljesítmény már biztató a folytatásra nézve, és egy pillanatra sem mondtam le arról, hogy megszerezzem idén a kategória bajnoki címét.”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET