Györfi Alen: irány a legjobb öt!

Györfi Alen: irány a legjobb öt!

828
0
SHARE

A hétvégén végre valahára már Györfi Alen számára is elkezdődik a 2018-as szezon. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa a tavalyi, sikeres IDM-ben eltöltött esztendőt követően idén ismét az Alpok-Adria sorozatban versenyez, mégpedig a Superstock 600-as kategóriában.

Versenyzői pályafutása mellett már a jövővel is foglalkozik, hiszen elsősorban a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et, így a saját karrierje mellett több fiatal tehetség mentoraként is tevékenykedik. Ám ezen a hétvégén most ő is versenyzőként száguld majd, mégpedig egyik kedvenc pályáján, a Slovakiaringen, ahol nagyon bízik az eredményes idénykezdetben. Éppen ezért már a hét eleje óta a szlovák pályán tartózkodik, részt vett a hivatalos teszten. A Yamaha R6-os alapbeállításai megvannak, a mai szabadedzéseken már csak a finomhangolás van hátra, hogy az időmérőre tökéletes állapotba kerüljön a motorja. Persze problémából így is akad éppen elég, ám aki bajnok szeretne lenni, annak úrrá kell lennie a nehézségeken.

Győrfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, mert számomra az idénykezdet mindig jól szokott sikerülni, másrészt már ki voltam éhezve nagyon a versenyzésre. Sajnos azonban az örömömbe üröm is vegyült, ugyanis a megrendelt alkatrészek nem érkeztek meg a Yamahához, így technikailag gyengébb motorral leszek kénytelen rajthoz állni, ami ebben az erős mezőnyben bizony nagy hátrányt jelenthet. A pályát ismerem és szeretem, így az említett hátrányt hibátlan motorozással próbálom kiegyensúlyozni. Az itteni teszten sikerült egy jó alapbeállítást megtalálni, ami a fejlődésünkhöz egy remek kiindulási pont. Nem titkolom, szeretném megnyerni a Superstock 600-as kategória bajnoki címét, és ehhez a mostani hétvégén is a legjobb ötben kell végeznem. A tavalyi, IDM-ben eltöltött szezonban szerzett tapasztalataim is sokat segíthetnek abban, hogy minél eredményesebben tudjam elkezdeni a szezont.”

(Fotók: Forty Racing)

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET