Györfi Alen: csak a győzelem elfogadható!

Györfi Alen: csak a győzelem elfogadható!

415
0
SHARE

 

A hétvégén Györfi Alen számára folytatódik a 2018-as szezon, mégpedig korábbi nagy sikereinek helyszínén, Rijekában. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa az idei Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában versenyez, és ha teljesíteni akarja az év eleji célkitűzését, miszerint meg akarja nyerni kategóriája bajnoki címét, akkor mindenképpen győznie kellene mindkét futamon.

Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete bizony nem könnyű. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka ugyanis hiába végzett rendre a dobogó második fokán a korábbi versenyek többségén, fő riválisa közben 50 pontos előnyre tett szert a futamgyőzelmeivel. Amennyiben Alen szeretné megtartani az esélyét a Superstock 600-as kategória bajnoki címének megnyerésére, akkor egyik kedvenc pályáján, Rijekában mindenképpen meg kell nyernie mindkét futamot. A kiskunhalasi motoros számára ez nem reménytelen vállalkozás, hiszen korábban igencsak sikeres volt Rijekában: eddig összesen hat alkalommal intették itt le elsőként, legutóbb 2015-ben pedig duplázni tudott. Az előjelek nem rosszak, ugyanis a Yamaha R6-os beállításai megvannak, sikerült kiküszöbölni a futómű gondokat, így a szabadedzéseken csak a horvát pályára való finomhangoláson lesz a fő hangsúly.

Győrfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, hiszen egy pillanatra sem mondtam le arról, hogy megszerezzem idén a kategóriám bajnoki címét. Szeretek ezen a pályán versenyezni, igaz, nem most mentem rajta utoljára, hanem két évvel ezelőtt, amikor mindkétszer dobogóra állhattam. Most nem elég csak a dobogóra állnom, kizárólag a futamgyőzelemmel lehetek elégedett. Ám ne feledjük, új aszfaltborítást kapott a pálya, így csak támpontot adhatnak a korábbi adataink. Mivel ötven pont a hátrányom, rám férne már egy kis szerencse, hogy ne csak az időmérőkön és a szabadedzéseken legyek a leggyorsabb. Megpróbálom a maximumot kihozni ebből a hétvégéből!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET