Györfi Alen: balszerencse, büntetés és dobogó!

Györfi Alen: balszerencse, büntetés és dobogó!

509
0
SHARE

Az elmúlt hétvégén Györfi Alen számára is elkezdődött a 2018-as szezon, mégpedig egyik kedvenc pályáján, a Slovakiaringen. A H-Moto Team korábbi Európa-bajnok motorosa ugyanis most mutatkozott be az idei Alpok-Adria sorozat Superstock 600-as kategóriájában, ám ennyire fordulatos versenyhétvégéje talán még sosem volt. Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete szinte óráról órára változott, így utólag már majdnem csodaszámba ment az, hogy vasárnap végül felállhatott a dobogóra. Kezdődött azzal, hogy a Yamaha R6-oshoz rendelt alkatrészek nagy része nem érkezett meg, így már eleve technikai hátrányban volt a vetélytársaival szemben.

Ennek ellenére sikerült az optimális beállításokat megtalálniuk, és az időmérőn végül a második rajtkockát szerezte meg a kiskunhalasi motoros. Ám nem örülhetett ennek túl sokáig, ugyanis egy rossz helyre feltett jeladó miatt elvették a legjobb idejét, és a hetedik helyig küldték vissza a rajtrácson. Alen ebből a helyzetből is kihozta a maximumot, és a futamon a másodikként ért célba, de mielőtt hátradőlhetett volna, a versenybírók egy általuk szabálytalannal tartott alkatrész miatt – egy alátét a féknyereg alatt – ismét megbüntették, így a plusz 20 másodperc miatt visszasorolták a hetedik helyre. Vasárnapra viszont minden rendben volt, egészen a verseny utolsó kanyarjáig, amikor is Alen kisodródott a külső ívre, és az egyik ellenfele belülről elment mellette, és a kigyorsítást követően már csak megközelíteni tudta, de visszaelőzni már nem, így ha néhány centivel is, de győzelem helyett végül a második helyen végzett.

Győrfi Alen motorversenyző: „Sokat megéltem már eddigi pályafutásom alatt, de azt, ami most történt velem, az még nekem is sok(k) volt. Aki versenyzett már életében, az pontosan tudja, mit jelent az, hogy hiába rendeled meg az alkatrészt, az nem jön, és e nélkül kell helyt állnod. Majd a szombati napon hiába tettem meg mindent a gyengébb motorommal, hiába hoztam ki magamból és a Yamahából a maximumot, bizonyos, nem éppen versenyzőbarát szabályok miatt az egyik büntetést kaptam a másik után. Őszintén bevallom, nagyon el voltam keseredve, de úgy voltam vele, vasárnap már csak azért is megmutatom mindenkinek, hogy mit tudok. Ekkor a kiérdemelt második rajtkockából indulhattam, és egészen az utolsó kanyarig a futamgyőzelem sem volt elképzelhetetlen a számomra. Azonban ekkor kisodródtam a külső ívre, és a közvetlenül mögöttem érkező motoros belülről elment, és ezen a pályán az utolsó kigyorsításnál annak van előnye, aki belülről jön. Noha élveztem a csatákat, és végre jó volt felállni a dobogóra, úgy érzem, nem az ellenfelem nyerte meg, hanem én vesztettem el az első helyet. Ráadásul amennyiben nem büntetnek meg előző nap, akkor most úgy várhatnám összetettben az első pozícióból a folytatást. A történtek csak megerősítenek, és azt remélem, legközelebb már senki sem fog legyőzni!”

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET