Fantasztikus belső körrel elrajtolt a 18. Szilveszter Rallye a Hungaroringen Eddig a...

Fantasztikus belső körrel elrajtolt a 18. Szilveszter Rallye a Hungaroringen Eddig a 2014-es győztes, Vincze Ferenc a leggyorsabb

572
0
SHARE

Elképesztően izgalmasan alakult az első nap az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Az első gyorsasági szakaszon a versenyzők apait-anyait beleadtak, és a nagy száguldást végül a Vincze Ferenc, Kuti Péter duó nyerte a 10,1 másodperc (!) hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt. Folytatás december 29-én, csütörtökön reggel fél nyolctól., akik további 1 másodpercet adtak a 2015-ös Európa-bajnok Botka Dávid, Szenner Zsolt párosnak.

Több ezren izgulták végig a Hungaroringen a 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye első szakaszát, melyen szerencsére gond és sérülés nélkül végigért a majd háromszáz induló. Már bőven az estében járt az idő, mire a legjobbak beérkeztek a célba – fordított sorrendben indították a versenyzőket –, ám a tömeg végig kitartott az egyre jobban feltámadó szél ellenére. Így legalább mindenki láthatta a paddock végénél a tűzijátékot, amely lezárta a szerdai napot. Abszolútban a 2014-es győztes Vincze Ferenc, Kuti Péter (Skoda Fabia R5) áll az élen, megelőzve az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) és a Botka Dávid, Szenner Zsolt (Citroen DS3 R5) kettőst.

„Nem akartam elhinni, hogy ilyen jó időt értünk el, ugyanis még nem nyomtam száz százalékosan az autónak. Fantasztikus érzés így kezdeni, hiszen élesben most megyek a Fabia R5-össel először. Azt hiszem, most már merhetünk nagyot álmodni, ám ez az előny pillanatok alatt elolvadhat. Csütörtökön minden beleadunk, nagy dolog lenne, ha kétszeres győztesként zárhatnám az idei Szilveszter Rallye-t” – jelentette ki Vincze Ferenc, akinek 10,1 másodperc az előnye az első szakaszt követően.

“Annak ellenére, hogy a keddi teszten még sok gondunk akadt, a mostani szakaszon minden rendben volt, elégedett vagyok az elért eredménnyel. Maradt még bennünk, meglátjuk, a hosszú csütörtökön ki mire lesz képes” – árulta el ifjabb Kiss László.

„Abszolút elégedett vagyok a teljesítményünkkel, amit csak az árnyékol be egy kicsit, hogy a szakasz végére teljesen elmelegedett a gumink. Nem éreztem azt, hogy ekkora hátrányt szenvedtünk volna, mert ennél jobban aligha teljesíthettem volna a mai távot. Nem behozhatatlan ez a 11,1 másodperc, odateszem magam a csütörtöki szakaszokon is” – fogalmazott Botka Dávid.

Csütörtökön fél nyolckor indítják a második szakaszt, melyet a nap folyamán további öt követ majd. A 2016-os Szilveszter Rallye össztávja 79,33 kilométer lesz. A szervezők azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre. Nos, ők sem maradnak le semmiről, hiszen a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével. A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható a Rallye Rádió élő adása, míg a világhálón a viadal hivatalos honlapján (www.szilveszterrallye.hu), a Rallye Rádió honlapján (www.rallyeradio.com), az egyik szakportálon (www.duen.hu), illetve a www.sportlivemedia.hu oldalon lehet az élő televíziós közvetítést nyomon követni. Ha valaki az eredményeket online szeretné nyomon követni, az megteheti mindezt a www.rallylive.hu oldalon.

Fotó: Molnár Ádám – Pole Positions Communications

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET