Egy kis túra a Harley Davidsonnal.

Egy kis túra a Harley Davidsonnal.

518
0
SHARE

Egyik április végi nap kora délután összeröffentet minket, motoros újságírókat a Harley Davidson Budapest kedvenc sajtósa egy röpke kis túrára. Természetesen nem kellett kétszer mondani, azonnal elfogadtam a meghívást. Bár az idő nem igazán kápráztatott el minket, annál inkább a túrára kapott, bérelhető motorok.

Ezek a Forty-Eight, Fat Bob, Fat-Boy, Road King Classic, Street Glide és Ultra Limited. Pillanatok alatt felpattantuk a vasparipákra és elindultunk a Tatai Öregtóhoz. Én először a Forthy-Eight-t választottam, hogy kipróbáljam, mit tud egy kölyök Harley.

Végigballagtunk, szó szerint a délutáni csúcsban az 1-s úton. A kis Harley itt mutatta meg, hogy igazi városi motor. Könnyedén lehetett váltani az araszolásoknál és nem jött zavarba, ha gyorsítani kellett. A kinézete tetszetős a kis jószágnak. Egy furcsasága viszont volt, amit nehezen szoktam meg, a tükrök elhelyezkedése a kormány alatt.  Az út alatt azért megmutatkozott a mocin, hogy nem igazán túrára tervezték. Inkább városi forgalomban és a kezdő motorosoknak tehet jó szolgálatot. Miután megérkeztünk a tatai Öreg-tóhoz az idő is elromlott. Itt néhány képet készítettünk emlékül a haragos tóról és a túloldalon lévő várról, majd a vasparipákra pattanva vissza indultunk a bázisra. Ekkor már egy kollegával cserélve a Road King Classic nyergében tettem meg a visszautat. Ez a motor méltóan a nevéhez az utak királya. Kényelmes ülése, erős, Milwaukee-Eight® 107 köbinches motorblokk, hatalmas nyomaték, mind hozzájárul az igazi Harley érzéshez. Azt hiszem, hogy a V-Road Muscle motor mellé egy új kedvencem lett.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET