Bódis Ricsi: „Méltóképpen zárnám le az idei szezonomat”

Bódis Ricsi: „Méltóképpen zárnám le az idei szezonomat”

731
0
SHARE

hmotouj

A 220 Volt H-Moto Team versenyzője egyértelmű célja, hogy dobogóra állhasson a jerezi, duplafutamos hétvégén a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben

bodis_ricsi4-foto-hafra_zsolt

Ismét egy ismerős pályán, ezúttal a spanyolországi Jerezben száguld a hétvégén a 220 Volt H-Moto Team versenyzője, Bódis Ricsi. A 22 éves magyar motoros izgatottan várja az idei szezonzáró versenyt a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben, ahol ezúttal két futamon mutathatja meg, igenis a legjobbak között a helye. Ricsi egyértelmű célja, hogy dobogóra álljon mindkét versenyen, amivel akár nagy álmát, az összetett első három helyének elérését is valóra válthatja.

bodis_ricsi3-foto-hafra_zsolt

A 220 Volt H-Moto Team motorosa az általa kedvelt spanyol aszfaltcsíkon emlékezetesen zárná idei idényét a Superbike világbajnokság betétsorozatában, az EJC-ben. Egy biztos, ha képes lesz megismételni azt a teljesítményét Bódis Ricsi, amit egy hónapja Lausitzringen – a 28. helyről rajtolva végül 5. lett –, vagy úgy teljesít az időmérőn, mint két hete Magny Cours-ban – megszerezte a pole pozíciót –, akkor nem lehet gondja a 2016-os szezont záró jerezi megmérettetésen. A magyar motoros két évvel ezelőtt már rajthoz állt a spanyol pályán, akkor a 20. pozícióból rajtolva a 7. helyen végzett, azaz nagyon érzi, hogy kell versenyezni ezen az aszfaltcsíkon. Ráadásul most mindjárt kétszer is bizonyíthat, hiszen ezúttal szombaton és vasárnap is futamot rendeznek a kategória számára. A 22 éves versenyző a múltkori nullázásának következtében az összetett hetedik helyéről vág neki a hétvégének, ám ha tartja az elmúlt hetek formáját, nem kizárt, hogy mindkétszer dobogóra állhat, amivel akár a legjobb háromig is feljöhet az év végi összesítésben, ugyanis mindössze 21 pont választja el a harmadik helytől.

bodis_ricsi2-foto-hafra_zsolt

„Izgatottan várom a hétvégét, hiszen egyrészt szeretném kiküszöbölni a múltkori csorbát, amikor is egy körrel a vége előtt a második helyen elestem, másrészt utoljára tavaly indultam olyan versenyen, ahol szombaton és vasárnap is futamot rendeztek. Versenyeztem már a jerezi pályán, jó emlékeim vannak róla, szeretem nagyon a vonalvezetését, fekszik a stílusomnak. Videón már elkezdtük az aszfaltcsík elemzését, hogy már a pénteki első szabadedzésen olyan beállításokkal tudjak felmenni, amivel nemcsak biztonságosan tudok majd körözni, hanem gyorsan is. Nagyon motivált vagyok, hiszen az elmúlt versenyeken egyértelműen bebizonyítottam, hogy a kategória legszűkebb elitjében van a helyem. Természetesen mindkét futam után szeretnék a dobogóra felállni, aztán majd kiderül, hogy ez mire lesz elég összetettben” fogalmazott Bódis Ricsi.

Fotó: Háfra Zsolt

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET