Bódis Ricsi: megvan a dobogó

Bódis Ricsi: megvan a dobogó

621
0
SHARE

hmotoujA 220 Volt H-Moto Team versenyzője a második helyről rajtolva a harmadik lett a jerezi első futamon a Superbike-vb betétsorozatában, az EJC-ben

Ragyogóan kezdte és úgy is folytatta eddigi szereplését a spanyolországi Jerezben Bódis Ricsi. A 220 Volt H-Moto Team motorosa már a pénteki szabadedzéseken kiváló formát mutatott – a két edzés alapján az 5. helyen zárt –, míg a ma délelőtti időmérőn tovább javítva a legjobb köridejét a második helyen végzett, így az első sorból várhatta a ma délutáni első futamot.

bodis_ricsi2„Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen mindössze két tizeddel maradtam el a pole pozíciótól. Sikerült egy olyan beállítást találnunk, amivel gyors lehetek a futamon is, és ha előzésre kerül a sor, akkor azt biztonságosan végre tudom majd hajtani”– fogalmazott az időmérő edzést követően Bódis Ricsi.

A futamon aztán Ricsi ismét bebizonyította, hogy a kategória egyik legjobbja, hiszen remek versenyzést produkálva harmadik lett, és Misano után immáron másodszor állhatott fel az idei szezon során a dobogóra. A H-Moto Team 22 éves versenyzője az összetett pontversenyben továbbra is a hetedik helyen áll 71 ponttal, ám lemaradása a harmadik helyezettől mindössze csak tizenkét pont.

„Egy nagyon nehéz verseny végén és több kőkemény csatát követően sikerült ma dobogóra állnom. Az időjárás megnehezítette a dolgunkat, hiszen végig nagyon meleg volt, sőt a futam vége felé már a gumikra is kihatott a nagy hőség. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, és annak is örülök, hogy sikerült közelebb kerülnöm az összetett harmadik helyéhez, de többet ezzel most nem is szeretnék foglalkozni. De azt megígérhetem, hogy holnap kőkeményen fogom húzni a gázt és ismét megpróbálok dobogóra állni”– mondta Bódis Ricsi.

A holnap 15 óra 15 perckor kezdődő második futamot Bódis Ricsi szintén a második helyről kezdheti meg.

Fotó: Háfra Zsolt

 

 

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HAGYJON ÜZENETET